Friday, June 27, 2008

durian... oh durian kerana durian



Hari nie kalau tak kerana hasmawani telepon mungkin aku tido lagi.. penat lah aku tido lewat malam tadi siapkan english . actually i'm worry i'm yet haven't finish my assigment teaching suppose to be completed today but tak siap lagi... sedih... part b i dont know and not sure how to do.. tak pe. i feel very upset my friend sume hantar next month why mine kena hantar hari nie....... tadi kuar lagi ngan nana makan lagi kat yahoo conner but kali nie bawa durian sekali... dan aku order tembikai big glass. memang besar syok. ader feeling macam makan kat dusun je.. di bawah pondok .. terasa seperti di kampung .acctually nana beli durian nie pasal kempunan hubby dier beli sikit makan sendiri..dier pun nak rasa juga tu yang beli dan makan selepas makan malam... tak rajin nak buat bubur durian

leo caffe


Leos caffe ni antara caffe yang menawarkan perkhidmatan wifi kat area Bukit Tinggi Klang,ok juga kira 3 Bintang lah pada aku. Food dier ok ade varity ader sikit kelainan dari tempat lain. pelayan dier terdiri dari budak tempatan local chinese , indian dan philiphine boy 2 orang .not fluent in bahasa. but quiet ok lah.Hari ni kawan aku Umie makan asam laksa johor kot. rasa modern kan jadi kurang sikit lah. sour and sweet but not very nice , Aku makan spegetti beef yang ni ok B + lah aku gredkan. but drink dier best . tasty.. coz aku dah beberapa kali minum kat sini. sambil siapkan assigment aku english speech for oral presentation and Pengajian islam LAN. Aku tolong umie download YM yang sama version dengan aku punyer sebab banyak kegunaanyer. sambil ajar umie guna ym exchange file guna file tranfer web cam , dan guna ym .. nampaknyer dier seronok.
lepastu kami singgah Giant makan makan malam kat sana.. pastu aku mengarut beli jam baru..Casio.. coz jam aku hilang 3 bulan lepas aku tercampak dalam bakul baju radicare puas aku cari pengganti yang sama dengannyer namun tiada lah ku jumpe.. aku seronok tapi sedih gak coz tak dapat simpan duitlah bulan nie.

Thursday, June 26, 2008

diner at yahoo





aku keluar makan malam tadi dengan Nana. sambil mengaksess internet. aku kena siapka assigment aku nie.. pening pening. makan kat sini ok tak lah mahal kira orait gak. sambil mengaksess internet ngan wifi. aku dengan Nana . Nana sibuk meng up date blog dier aku asyik cari isi nak buat asigment aku nie.
hari sabtu nak hantar.. biasalah buat lasy minute cam nie kan tugasan tu patut complete dlm masa 3 minggu tapi sebab kwn aku sibuk dan dier tak download ym aku susah sikit nak buat dicussion dan tranfer file. nie yang buat lambat masalah technical. yelah lagipun memasing busy kan.
kerja tak sama time

happy working


ar nie Sn Nurazlilah kakak staff nurse kat tempat aku.. ok lat semua baik kat aku susah lah aku tak reti nak define sangat .. nie bukan tak der keja ni masa untuk rehat kan diri ye.. jap je penat nie.. aku lupalah buat pe masa tu.. ingat nak bergambar je...

Saturday, June 21, 2008

Bunga kesukaan aku



suka bunga orchid. aku suka sangat cuma mak kata susah nak jaga orchid nie sebab aku sibuk dan selalu tak de masa untuk bunga -bunga aku dan kucing .selalunyer bunga aku terbiar rumput naik.. tak juga .. kan ke hobbie bila lapang barulah buat kan .. aku tak kata ape kalau mak aku kata tak boleh . biar jelah.. walau bagai mana pun hobbie kan tak kan tamat macam tu aje .. kat rumah sewa aku, aku tanam pegaga , bunga kertas merah yang sekarang tengah berbunga dengan lebat. bunga ixora yang senang nak jaga dan bunga keladi mak mertua aku bagi.. tapi aku sempat gak ambik gambar orchid nie kat rumah mak angkat aku Sn Laili

ayu wedding


Ayu wedding was last 14 june.. here i take picture of some wedding give. acctually,mak dier mak angkat aku.. aku anggap mak die macam mak sendiri je.. lagi pun selalu kerja kat tempat yang sama SN laili.. aku suka panggil mak je.. pada persandingan dier aku tak dapat datang jadi aku datang sebelah malam . waktu malam dier buat majlis akad nikah pastu makan- makan sikit. aku. macam biase je.. acctuallly bunga dip to dier buat sendiri tau .. nantilah kalau aku rajin aku ingat nak try jugk lah bakat terpendm nie mana tahu.. kalau tak cuba

Wednesday, June 11, 2008

woundering arround in jusco



let me introduce you to my very best friend from schooling time.. she is Noraini and i cll her nana... nana ..nana and nana.. and i alway known as nora.... acctually it been long time i did't meet her so this is the day im free and she not buzy then we meet each other in Jusco.. maklumlah jusco baru buka masa tu... kalau nak ajak hubby masing masing mesti tak sampai- sampai lagi.. lagi pun lama dah tak jumpe dier nie.. even Ajut pun setelah masing masing sekolah tinggi- tinggi nie langsung tak jumper.. jadi awal tahun baru hari tu kami lepak kat staburk caffe dari petang sampai kul 12 malam kalau tak kerana hubby masing -masing call mesti sampai pagi..

Monday, June 2, 2008

my best friend


nilah nana kawan baik aku.. aku keluar maka, main, semua bersama cuma hari nie aku tak ajak doer keluar coz selalunyer die busy jadi aku main internet sorang hari nie. suddenly she appear online in my Ym ... nak nak makan KFC.. jap ar aku kuar dari blog nie.. see you..

sHakilLa WeDdiNg





wedding such a wonderful experience.. last Saturday i went to my friend Shakilla wedding in Sungai Udang,(Prawn river) Malacca. i had trip with Azlina, Shira, azimah, Rosenah,Mariane and mariam. we reach there at 12.30 and we had lunch and i had opportunity sing 1 song with music band there. but the joy have to end i have to work in night shift.So we came back at 1.30 and reach in Klang at 4 pm.