Thursday, November 27, 2008

Inilah jabatan forensik Hospital Klang atau lebih senang untuk di fahami bilik mayat. aku kena pergi bilik ni sebab pesakit aku meninggal kul 3 pagi.. jadi aku temanlah PPK aku nie pergi ambik permit penguburan. Selalu orang bayangkan tempat ni mesti menakutkan tapi tak juga.. aku temankan PPk aku sebab keselamatan maklumlah pagi pagi buta bukan hantu yang kita gerun takut ader perompak pasal tempat ni sunyi dan terletak kat belakang hospital.
Hospital pun bukan tempat yang selamat. apa -apa pun safety first.
fungsi bilik mayat untuk simpan mayat sementara untuk di post mortem. dan menyediakan jenazah untuk di hantar balik ke rumah atau kembali ke negara asal contohnya pesakit yang bukan warga negara.


ni pemandangan dari belakang hospital kul 4 pagi. camni satu umat pn tak de .. takkan nak biarkan akak PPK tu sorang sorang kan kesian dier. dari jauh nampak gah tapi di sebaliknya, hospital ku serba kekurangan.

Mental illness rehabilitation activity