Saturday, August 8, 2009

Sepetang Di Mekah

Salam dari Mekah Almukarrammah, Minggu ni nora pergi ke Mekah dengan Rosita ,Zahidah Bibi dan beberapa orang lain, kami bertolak dari jeddah sekitar pukul 3 petang dan tiba di sana jam 4 petang, sukar untuk nora kata kan mekah ,memang cantik suka suka sangat, langit sangat cerah sukar untuk Nora gambarkan , langit gilang gemilang membiru dan sangat cantik berseri seri, adakah ia hanya pada pandangan mata Nora, sungguh nora tak tahu,


Ramainya umat islam dari seluruh dunia berhimpun untuk bertemu dengan Allah untuk melihat Kaabah untuk melepaskan kerinduan pada panggilannya. Nora tak tahu nak kata gembiranya hati melompat lompat ke berbunga bunga . apa yang nora boleh katakan Nora suka berada di sana seluruh hati jiwa gembira tidak terhingga.Sampai balik ke rumah pun tidur boleh senyum lagi. suka suka suka sangat.

Nora akan datang lagi, Nora akan datang selalu, Bulan Ramadhan akan tiba dan Nora akan ke kembali lagi dengan kerinduan yang sukar untuk definasi. Mekah , Masjidil Haram , Kaabah yang membuat diri terasa semakin dekat semakin rindu , semakin rindu yang tidak terhingga. Bersabarlah kerana dengan bersabar kita akan merasa manisnya keimanan.
Post a Comment