Sunday, July 5, 2009

Tamar o Kurma?



korang mesti kenal apa itu Al Kurma.... or apa itu tamar sesemangnya sama je....
kat perkampungan ni mereka tanam banyak pokok kurma jenis ni ... yang takde biji nyer, buat landscap. aku nak panjat memang tak reti. buah yang masak tu jatuh jatuh hu hu,.. sambil jalan jalan tu aku geram je. dah le mereka jual mahal kat sini walhal buah tu sepah sepah je...

semalam aku , aku berkata, alangkah bagus kalau ada tangga dan orang petikkan tamar tu untuk aku. aku kata kat kawan aku, sebab tamar tu manis. em best . segar lagi yang ranum dari pokok .. pagi ni ader tukang kebun bersihkan pelepah dan mencantas cantas pokok kurma ni.. aku bagi taulah suruh petik yang ranum tu untuk aku...Yaeh... Hajat ku kesampaian hu hu.....







em ni tamar yang aku dah bersihkan dari habuk habuk , tak leh makan lagi kelat ni. kena simpan sampai tul tul ranum ... nanti leh bawak alik mesia tak pun aku kenduyie je ngn kawan2 aku hu hu leh petik lagi next time untuk korang hu hu........

Jom Makan Tengahari








sememangnya kalau dah ramai ramai memang seronok kan. hari kedua kami beramai ramai makan bersama , kak Rohana memang suka memasak hu hu best. cayo cayo... em best .. aku rindu giler nak makan pedas hu hu.. sambaal belacan hu i leh buat kuah huk
yang penting aku rindu tul orang masak untuk aku huik...................ulam pegaga tak de bantai daun salad pun boleh hu hu.......... sedap muah. Thank kak ANA........... I love you walau dalam hati ku meraung tak dapat ikut IXORA gi Kota Kinabalu.......... tapi semua ni memujuk hati ku hu hu .. Jumpa may nanti di London........

Welcome to Jeddah

Selamat datang buat kenkawan yang baru menjejak kaki di Jeddah ni, aku gembira walau malam time korang sampai aku tak dapat nak jumpe .. aku jenguk seawal awal pagi.... Selamat bertugas di KIng Faisal Specialist Hospital Jeddah......

dari kiri Bonita, Teoh,Haslina, Goh PY, Rohana dan kwn aku Rosita ...


seharian berjalan- jalan di Jeddah ,
Malam hari kami gi IKEA lak. shpping Mall banyak kat sini cuma tak de cinema .... kuang kuang kuang.
and ini makan malam aku... cam ni gemuk arr.......