Thursday, December 10, 2009

Gadis dan Bunga




Gadis dan bunga ,
Si gadis cik adik manis tersenyum bila bunga menjadi luahan cinta,kalau dia tak suka tak de jiwa lah si dier tu,
alahai, senyum 72 jam, tidur pun senyum ......
gadis dan bunga, si gadis ibarat bunga...
yang cantik kembangnya, manis rupanya

gadis dan bunga,
kalaulah benar ibarat bunga di petik layu apa yang akan kekal?
layu si bunga sebelum berkembang
cam ne nak kira?

Si gadis manis di ibarat bunga kerana kecantikan si Bunga menjadi idaman
si gadis ibarat bunga kerana keayuan dan kesantunan, keindahan budinya.
yang tak kan hilang hingga ke akhir hayat.
jika layu sebelum berkembang, ada kesilapan harus diperbetulkan
kurek kendi si merah saga.yang cantik budi yang indah bahasa.
kalau bunga di jaga di sembur racun serangga,
dibaja dengan baik , pasti hasilnya bunga cantik kelopak tak carik.

Gadis dan bunga
kalau gadis tu jual bunga .....
tapi kalau cik abang yang jual bunga ?
ahak abang dan bunga ahak .....
"adik manis mari beli bunga ahak....."


Kalau tak de kerja kita pergi makan yer....



Merayau isi masa lapang , window shopping, makan dan makan adalah xtvt Nora di masa cuti cuti hujung minggu di saudi(Khamis dan Jumaat) kali ni destinasi Nora red sea Mall dengan kawan Nora Cik Rose.

Applebees makan makan dan makan...

Makan lagi makan..

bersama kawan kita Sean.............. hu makan sampai kenyang dan jalan jalan, bila dah penat
singgah lagi minum, oleh kerana penat menjamu mata dan perut tekak rasa haus pulak
singgah lagi minum habis 2 cawan jus dan teh

akhirnya ......