Wednesday, March 30, 2011

autonomi. atau maid. angel or devil.percutian

minggu yna meletihkan . aku rasa sangat penat. letih giler ar. kekadang aku ras hospital ni cam tempat long term care jew. tiap kali kerja malam ada jew RRT call code green lah penat penat penat
nurses week pon satu sebab yang meletihkan kena gi layan buat booth tu , gi sekolah meeting lah. em menyesal lak pergi datang pon hanya untuk dengar profession ni menerima tuduhan dan profession antara yang terbanyak undiannya menerima tuduhan bersalah aaaaarrrrrrrrrr.!. kekadang tu aku terfikir juga . cakap bunyi macam indah hakikatnya kerja ni tak ubah macam maid jew bukan ada autonomy. em !frustrated

aku kesian pon ada nak gelak badak pon ada aku kerja tengok makcik nie rambutnia dah kena perdajal dengan sapa tah, cam kena gam jew toncit dan gam . mula mula ingatkan styling gel ha ha ha rupa rupanya kena gam . hu hu hu. aku tak tau nak cakap macam mana macam rambut bob ,marley pon ada. anak dia sikit punya marah . em klau aku pon aku rasa ralat gak kalau orang buat mak aku macam tu kan . itu tak bertanggung jawab tu . em ! sapa lah devil yang banut macam tu. kan buat tercalar image nurse saja. dah buat rambut dia tegak macam pokok kelapa tsunami pon tak boleh tumbangkannya., :) mungkin!
puas dok selidik. kajian mendapati makcik dah lama tak cuci rambut. dah macam org sakit mental rambut pon dah kusut bukan sikit sikit . em nasib lah makche.

percutian dah konfirm cuma bad delaykan untuk ke spain sebab alasan visa dia tak past lagi em minta aku sambungkan cuti ke 19 hb april . masalah roster boss dah keluarkan . dah nak cari orang gantikna aku kerja malam tu yang susah sikit. akhirnya dapat juga che cari hu hu hu...

cuti kerja malam badan aku panas. hidung berair. em macam nak demam rasanya. aku betul betul rasa tak sihat.em letih sangat kot. rjumah aku macam kapal pecah tak terkemas . kucing aku mengurus. makan pon sama tak lalu macam aku. aku nak mandi letih giler . lah hari nie.
Post a Comment