Monday, March 21, 2011

Kanan ke kiri, lutut ke siku?

Ah malasnya nak bangun pagi. nak kerja pagi ni. Malas pun ken kerja juga perut kena isi kan ini namanya bekerja nak isi perut kan nak hidup mesti kena kerja nak tampung periuk nasi kenalah kerja huar.! ambik bas lewat ha ha ha !.. selesai solat subuh aku bersiap ke sekolah eh bukan tempat kerja.
em awal pagi !:D setiba di ward em bagus dah tak de CVVHDF lagi bila tamat ni Wah macam ada improvement. em! jangkaan yang meleset.
wah memang ada improvement pakcik nie. oxigenation dah kurang em peep dah kurang asidsis lagi em kronik COPD.
sorry beb! Arterial line dah kong semalam! ar tp masih depent dengan inotrope lagi failed weaning. okay see how!
Paco2/Fio2: <200 : aku mengariskan masalah jew; inotrope tak leh nak weaning. arterial line kena insert , oxigenation improve slowly. blood sugar pon tak control tak de lak pulak nak bagi pakcik ni continous infusion cheh! overload lak! huh lambatnya para tabib nie. breathing above vent lak ! em kesian betul. ek tabib dah datang nie! aku pon mengatur bicara mengariskan permasalahan ku dengan pesakit aku ni. em he. sedation dah off withdrawal lak : ek tabib nie konfius lak line kat kanan , kiri lak di belek belek . MAaf encik tabib kanan sebelah sana .. ni kiri sana kanan... hu hu hu .. awal pagi konfius lak . ni buat aku nak gelak masa exam dulu pun kawan aku bengong macam tu biaslah kan exam > suruh balut siku kiri dia pi balut lutut kanan he he he :D kiri kanan siku ke lutut .