Thursday, July 26, 2012

Malang tu memang tak berbau



17 julai, malam tu terasa amat berat hati nak keluar tingggalkan rumah , dah lewat tengath malam sister ni


telepon aku, tapi masih tekadkan hati layan jewlah, pergi dan tengok keadaan tempat kerja , walau malam


sangat lewat mata masih tak nak pejam, setiba di htempat kerja pesakit hmm boleh tahan chronic dan


tenatnya, hopefully will survive.


18 julai, awal pagi, seronok bukan kepalang melompat lompat hati nak balik rumah, dalam kepala macam


macam dah terbayang, sarapan pagi yang mak buat , lepastu fikir lagi nak siapkan kertas kerja , nak


hantarkan kuih . nasi lemak beratur yang mereka kata sedap sangat pun aku tak layan kan , aku chow


terus, ambik kunci , kereta dengan penuh semangat nak balik rumah ni , tapi hati macam tak sedap je,


eish , apa yang tak kena nie,


setiap persimpangan roundabout aku lalui, aisk jalan lurus, hampir sampai ke simpang tiga bukit


komandul, tiba tiba pandangan matajadi gelap, crash! kepala ku terhantuk bahu terdempak, Ya Allah!,


sakitnya, dada ni,... pandangan gelap , ada lah brader ni okay dik , kereta accidentlah dik, okay ker! ,,


owh , okay aku jawab, mamai jew kot kepala ku ni, sampai kat HTAR , emergency screening done,


doctor tengok, em xray pon done kot mana tahu patah, well dia org refer aku kat mata coz mata aku



bengkak berdarah kepala bengkak gak haiyo!, tak jadi aku nak settle macam macam , sudah kemalangan ,



bahu masih sakit , tpi doctor refer mata yang berdarah darah , ni , anyway, mereka kata kata ada pre


syncope,


doctor mata decide nak jahit kelopak mata aku , alahai , sakitnya wahal 5 jahitan jew.



balik rumah , malam baru aku gerak buat report kemalangan dah tentu lah aku tak tahu apa dah jadi


sampai balai polis, budak yang tarik kereta kata, aku dah langgar 2 buah kereta myvi, mereka dah buat


report awal , so aku just added lah, saman dah tentu , haish, nasib baik panjang umur lagi . alhamdullilah




kereta aku alahai, nasib baik ko ada defence aku, nanti aku repair bagi Lu barang baru okay,



malang memang tak berbau so memang kena berhat hati di jalan raya


so macam nilah akibatnya